Om SCD

Det er sjovt! Og man kan godt få sved på panden.

Scottish Country Dancing er en dansetradition beslægtet med Square Dance og Lanciers.
Den kommer fra Skotland, og har i det seneste århundrede bredt sig til andre steder i verden,  især hvor der har været skotske udvandrere, som New Zeeland, Canada og USA.
Musikken er karakteristisk, reels, jigs, hornpipes og strathspeys med det specielle ‘Scottish snap’ i rytmen, og tempoet er i de fleste danse højt. Trinene er lette og flyvende, og ser elegante ud.
Man danser i sæt,oftest med 4 par. Man gennemfører et danseforløb, der typisk gentages 4 eller 8 gange, mens man skifter plads, så alle kommer til at at danse fra alle pladser i opstillingen. Og man skifter partner for hver dans, så det er ikke nødvendigt at medbringe ‘egen partner’ for have en sjov danseaften.
Dansene kan være gamle, de ældste registrerede er fra 1700-tallet, men der skabes også ny danse hele tiden, ud fra de gamle traditioner, og med nye ideer. (Tænk på strikkeopskrifter – der kommer også hele tiden nye).

Se beskrivelser af Christians egne danse.
Der findes både lette og svære danse, og på en balaften vil der være sørget for en passende blanding, så alle kan være med.